Zorgverzekering Zwanger

Zwanger

Waar moet u op letten bij het kiezen van de juiste zorgverzekering wanneer u zwanger bent? Welke zorg is tijdens uw zwangerschap allemaal verzekerd? En: moet ik dit mijn zorgverzekeraar melden?

Dit zijn waarschijnlijk allemaal vragen die door uw hoofd hebben gespookt, waar u tijdens het zoeken van een nieuwe zorgverzekering tegenaan loopt.

Welke zorg wordt tijdens mijn zwangerschap vergoed door de basisverzekering?

Als u zwanger bent, dan wordt de kraamhulp en de verloskundige hulp door uw basisverzekering vergoed. Wat bijvoorbeeld niet wordt betaald, is de eigen bijdrage voor kraamzorg (dit verschilt, maar is gemiddeld € 4,- per uur), poliklinisch bevallen in het ziekenhuis zonder medische indicatie en verlengde kraamzorg. Dit kunt u in een aanvullende zorgverzekering afsluiten.

Iedere verzekeraar heeft zijn eigen aanvullende verzekering voor zwangere vrouwen.

Om uit te vinden wat die aanvullende verzekering precies inhoudt hier een 5-tal verzekeraars met een uitstekende klantenbeoordeling en hun aanvullende vergoeding bij zwangerschap.

Aanvullende vergoeding bij:

Ohra – Ook cursussen zwangerschap worden vergoed via de aanvullende verzekering. Bekijk aanbieding Ohra.

Univé – Voor kraamzorg betaalt u verplicht een eigen bijdrage, maar niet als u kiest voor aanvullende zorgverzekering van Univé.

Anderzorg – Die houdt het simpel. Ze heeft namelijk geen aanvullende zorgverzekering voor zwangeren. Anderzorg vindt dat er al genoeg wordt vergoed via de basisverzekering.

Lijst alle verzekeraars en hun premie

Wilt u nog meer keuze? Hier een lijst met alle verzekeraars en hun premie bij aanvullende verzekering voor zwangeren.

Volgens dat lijstje is FBTO het goedkoopste met een extra premie van € 6,95 per maand, naam pakket: Module Gezinsplanning. Vergoed max. € 250 per jaar.

Bij Ohra is de premie € 17,00 maar dan krijgt u 100% vergoed!

Waar moet ik op letten tijdens het afsluiten van een zorgverzekering tijdens zwangerschap?

Het is verstandig om van te voren al een aantal zaken op een rijtje te zetten. Weet u bijvoorbeeld wanneer u gaat bevallen? En bevalt u liever thuis, of wilt u juist naar het ziekenhuis? Hoe vaak wilt u gebruik maken van kraamhulp en andere kraamzorg? Het is prettig om het antwoord op deze vragen alvast op papier te hebben staan, omdat dit u kan helpen bij het bepalen van de juiste zorgverzekering.

moeder en baby

Waar moet u nog meer op letten?

Bovendien is het belangrijk om bij het afsluiten van een zorgverzekering als zwangere vrouw op een aantal zaken te letten. Hierbij kunt u denken aan de vergoeding van:

  1. Lactatiedeskundige
  2. Zwangerschapscursussen
  3. Kraampakketten
  4. Babymassage
  5. Prenatale screening
  6. Verblijf in het ziekenhuis
  7. Aanvullende kraamzorg
  8. IVF-behandelingen

Vergoeding tijdens zwangerschap

Veel van de kosten tijdens uw zwangerschap vallen binnen het basispakket. Om u toch te verzekeren van alle goede zorg, kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Dit kunt u doen als u van plan bent om zwanger te worden, maar bij sommige zorgverzekeraars ook nog tijdens de zwangerschap. Het loont dan ook om de verschillende zorgverzekering te vergelijken als u zwanger bent. Overigens verwachten zorgverzekeraars het dat u meldt dat u zwanger bent, liefst voor 16-20 weken.

zorgverzekeringen zwangerschap

 

Wij hebben al de beste zorgverzekeringen voor zwangere vrouwen vergeleken. Bekijk hier onze top 3!

Geef een reactie